OM MIG


ACJ Equine Services drivs av mig, Anna-Carin Janson. Jag är utbildad equi-fysioterapeut och diplomerad hästmassör vid Axelsons Animal Massage School samt hippolog med stallchefsinriktning vid Sveriges lantbruksuniversitet i Flyinge.

Jag har arbetat heltid med hästar under hela mitt yrkesverksamma liv, till en början främst med utbildning av ryttare och hästar. Jag har bland annat varit anställd som verksamhetschef för en av Stockholms större ridskolor samt i egen regi startat upp ytterligare en ridskola dessförrinnan. Detta har inneburit många timmar i ridhuset som instruktör och åtskilliga utvärderingar av hästar avseende både funktion och hållbarhet, vilket har givit mig en erfarenhet jag värderar högt.

Då jag alltid haft ett stort intresse för hästens rörelseapparat bestämde jag mig efter 10 års arbete med ridskola att det var dags för något nytt. De sista åren började personalansvar och budgetfrågor ta för mycket tid från hästarna och jag var därför redo för en förändring. Jag är otroligt ödmjuk inför och tacksam över att jag fått vara elev till Marina Axelson-Callum som driver Axelsons Animal Massage School. Sedan dagen jag klev in på hennes skola har jag ägnat varje vaken timme åt att förstå hur alla samband i hästens kropp hänger ihop och det är det roligaste jag vet!