INNAN & EFTER BEHANDLING


För att få ut det mesta av din behandling kan du som hästägare göra en hel del. Tänk på att boka en tid då det är lugn och ro i stallet så att din häst kan koppla av och koncentrera sig. Hästen får gärna ha ätit grovfoder precis innan behandling men ge inget kraftfoder inom den närmaste timmen. Den ska inte vara riden innan då musklerna är lättare att läsa av och behandla när de är kalla. Undvik pälsglans, flugmedel och andra sprayer dagarna innan behandling och se till att hästen är ren och torr.

Efter behandling är det bra att promenera 10-15 minuter med hästen för att avlägsna slaggprodukter samt att den har fri tillgång till vatten. Samma dag som behandlingen bör hästen vila från arbete och dagen efter rekommenderas ett lugnt och kravlöst arbete, t.ex longering (utan inspänning). Därefter ridning som vanligt. De spänningar som släppt kan beroende på storlek och orsak påverka hästen kommande dagar. Upplever du någon förändring i hästen antingen till det bättre eller till det sämre är du mycket välkommen att höra av dig till mig för feedback.

TÄNK PÅ!

Vi har tillsammans ett stort ansvar för smittskydd och att förhindra spridning av sjukdomar som kvarka, EHV och andra virus mellan stallarna. Du som hästägare är skyldig att informera mig innan besöket om det förekommer hästar med smittsam sjukdom/feber eller hudsjukdomar som t.ex ringorm på anläggningen där din häst står. Där råder i många fall behandlingsförbud.