AV- & UPPSUTTEN TRÄNING


Med tio års bakgrund som instruktör vill jag erbjuda mina kunder träningshjälp med fokus på hästens hållbarhet som komplement till mina behandlingar. Jag erbjuder både avsuttet arbete såsom tömkörning och uppbyggande träning men också ridning och träningar i dressyr och hoppning.

Tömkörning

Tömkörningen är ett perfekt komplement till ridning där hästen får chans att arbeta utan vikt på ryggen vilket kan vara mycket värdefullt i arbetet med att stärka hästen eller t.ex vid diagnoser där hästen ej bör ridas under en tid. Vill du lära dig att tömköra kör jag gärna en stund för att sedan lämna över tömmarna till dig.

Uppbyggande träning
Alla hästar mår bra av uppbyggande träning, men framför allt en häst med svag coremuskulatur och dålig kroppshållning behöver detta arbete. Jag arbetar mycket med Equi-band och upphöjda bommar för att hjälpa hästen med både stabilitet och rörlighet.

Ridning & Träning
Med utgångspunkten att hjälpa hästen att hitta en jämn belastning av sin kropp hjälper jag gärna till både som ryttare och instruktör. Jag fokuserar mycket på liksidighetsarbete och att hitta en form och en kontakt som ger hästen möjlighet att arbeta på ett avslappnat och ändamålsenligt sätt.