CLINICS/KURSER


Jag håller clinics och kurser med olika teman för både större och mindre publik. Passar t.ex som fortbildningstillfälle för personalgrupper eller som teori/clinic för ridklubbens medlemmar. Jag kommer ut till er och håller 1.5-2 h clinic/kurs. Exempel på teman:
  • Hästens anatomi och biomekanik
Vad har egentligen senor, leder, ligament och fascia för funktion i hästens kropp? Hur bör vi arbeta med hästen för att dessa strukturer ska bli hållbara och hur påverkas hästen vid en skada?
  • Fysisk utvärdering + träning för hållbar häst
Vad har hästens kroppshållning för betydelse för dess ridbarhet och hållbarhet och hur kan man bedöma den? Vi pratar om muskelkedjor och vanliga spänningar samt hur du som hästägare kan arbeta med dessa för att hjälpa hästen till en hållbar kropp.
  • Utfodring för optimal fysisk och psykisk hälsa
Vi går igenom vad som är viktigt att ta hänsyn till i utfodring av hästar - magtarmkanalens uppbyggnad, grundläggande behov, foderstatsberäkning, olika fodermedel och vilka tillskott som faktiskt spelar roll.
  • Hästens munhåla och utprovning av bett
Anatomin i hästens mun skiljer sig från häst till häst. Vad är viktigt att tänka på vid val av bett och hur skiljer sig olika tryckpunkter i hästens mun utifrån bettets design?

Pris: 2 250 kr inkl 25 % moms